top of page
1587377a-ffb3-4b9e-ae10-dad4dfc21d1c_LARGE.jpg

Team

De Koninklijke Balletschool Rose d'Ivry zag het levenslicht op 2 december 1949. De oprichtster was Rosette Doom, alias Rose d'Ivry. Zij genoot een complete opleiding aan de Gentse balletschool Lily De Munter, die ze verderzette aan de Antwerpse school van de zussen Jeanne, Jos en Annie Brabants. In Antwerpen werd ze uiteindelijk leerkracht en jurylid. 

 

In 1984 nam haar dochter, Carla Rabau, officieel de leiding van haar moeder over. Ook zij studeerde in Antwerpen af als danspedagoge. Tijdens haar opleiding genoot zij verscheidene lessen en stages in binnen- en buitenland. Daarnaast wekte het dagelijks contact met het theater via zowel haar moeder als haar vader de interesse voor een bredere verkenning van alle dansgenres, wat uiteindelijk resulteerde in de unieke stijl van theaterdans die deze school kenmerkt. Zij is tevens erelid van Jeugd & Dans vzw. 

Betrokkenheid-handen.jpg

De Balletschool Rose d'Ivry zou niet kunnen functioneren zonder haar uitgebreide team van toegewijde vrijwilligers, die (vaak achter de schermen) het beste van zichzelf geven om elk Rose d'Ivry-lid te laten stralen op het podium. Langs deze weg willen wij dan ook onze grote dankbaarheid uiten voor hun inzet en toewijding!

bottom of page